Zwembad Afdekking PDF Afdrukken E-mail

Om te voorkomen dat het zwembad vervuild raakt, worden onze zwembaden voorzien van een afdekking.
Steenkracht biedt u de mogelijkheid uw zwembad op twee manieren af te dekken.

Foamafdekking
U kunt uw zwembad op een relatief goedkope manier afdekken door gebruik te maken van foamafdekking welke 5 mm dik is. Extern aan het zwembad wordt een opwikkelrol gemonteerd. Bij het niet gebruiken van het zwembad trekt u de foamafdekking over het water heen, waardoor de warmte wordt vastgehouden en het vuil uw zwembadwater niet bereikt.

Lamellenafdekking
Het is mogelijk om uw zwembad af te dekken met een lamellendek. Een lamellendek kunt u het beste vergelijken met een rolluik voor het raam. De lamellen worden elektrisch over het water getrokken waardoor warmte wordt vastgehouden en waardoor het vuil het water niet bereikt. Zowel bij het vasthouden van warmte als bij het water behoeden van vuil krijgt een lamellendek de voorkeur boven een foamafdekking. Een lamellendek is daarnaast gebruiksvriendelijk, energiebesparend en veilig voor kinderen en huisdieren.

Steenkracht integreert de lamellen met bijbehorende RVS rolbuis in het zwembad door een nis te maken aan een van de uiteinden van uw zwembad. Het grote voordeel hiervan is dat er geen opzichtig object in de tuin komt te staan, wat de uitstraling van het zwembad belemmerd en waaraan mensen zich zouden kunnen bezeren. Daarnaast wordt de nis afgesloten, wat resulteert in een rustpunt in uw zwembad. Zo kunt u in het water relaxen of in contact blijven met spelende kinderen.

De lamellen zijn verkrijgbaar in wit, blauw, transparant en solar uitvoering, standaard in PVC uitvoering maar nu ook in Polycarbonaat uitvoering wat de levensduur van uw dek verhoogt. 

Nieuw een beweegbare bodemvloer! Hierdoor kunt u uw vierkante meters optimaal benutten. Want zodra uw zwembad gesloten is ligt de afdekking gelijk aan uw maaiveld. En ziet niemand dat er onder dit oppervlak een zwembad 'verstopt' is. Op deze manier kunt u dus ook uw terras bovenop uw zwembad plaatsen. Klik hier voor meer informatie.