Handleiding bedieningspaneel PDF Afdrukken E-mail

Onze Dynasty Spa's zijn uitgevoerd met een regelpaneel met druktoetsen en een digitaal display. Onderstaand vindt u in het kort een beschrijving van de verschillende bedieningstoetsen en symbolen. Tevens vindt u een makkelijke handleiding om uw spa-instellingen naar wens in te stellen.

 INSTELLINGEN SPA'S
Pump1 Pomp 1 heeft 2 snelheden dit is te zien op het display, druk 1x op druktoets "pomp1" en u ziet een knipperend driehoekje bij pomp1 in het display voor de lage snelheid, druk nogmaals op druktoets pomp1 en er verschijnt een vol driehoekje bij pomp1 voor de hoge snelheid, drukt u nogmaals op druktoets pomp1 dan schakelt u pomp1 uit. 
Pump2Pomp 2 heeft 2 snelheden dit is te zien op het display, druk 1x op druktoets "pomp2" en u ziet een knipperend driehoekje bij pomp2 in het display voor de lage snelheid, druk nogmaals op druktoets pomp2 en er verschijnt een vol driehoekje bij pomp2 voor de hoge snelheid, drukt u nogmaals op druktoets pomp2 dan schakelt u pomp2 uit. 
Pump3Is uw spa uitgevoerd met een 3de pomp dan geld de bediening hiervan als beschreven bij pump 1 en 2
Blower Optioneel is een blower op enkele type spa's te verkrijgen, mocht uw spa hiermee uitgevoerd zijn druk 1x op druktoets "blower" en u ziet een knipperend driehoekje bij blower in het display. Voor de hoge snelheid, druk nogmaals op druktoets blower en er verschijnt een vol driehoekje bij blower voor de lage snelheid, drukt u nogmaals op druktoets blower dan schakeld u de blower uit. 
Up Met de druktoets "Up" kunt u de temperatuur hoger instellen. Uw display geeft de temperatuur aan van het water maar u kunt door op de druktoets up de ingestelde temperatuur verhogen. Let op, u kunt ook de ingestelde temperatuur vast zetten (lees hiervoor onderstaande instelling vastzetten instellingen
Down Met de druktoets "Down" kunt u de temperatuur lager instellen, uw display geeft de temperatuur aan van het water maar u kunt door op de druktoets down de ingestelde temperatuur verlagen. Let op, u kunt ook de ingestelde temperatuur vast zetten (lees hiervoor onderstaande instelling vastzetten instellingen) 
Light Als u de druktoest "light" indrukt verschijnt een vol driehoekje in uw display, de LED verlichting zal standaard met een kleurwissel beginnen, wilt u dit niet dan kunt u ook een vaste kleur kiezen door de light toets nogmaals in te drukken en u krijgt de eerste vaste kleur, wilt u een andere kleur dan drukt u nogmaals op light net zolang tot u uw gewenste kleur heeft.  
Filter Met de druktoets "Filter"kunt u het aantal uren filteren per 12 uur instellen. Druk op druktoets filter. In het display verschijnt "FD??" Dit zijn de in te stellen filteruren per 12 uur standaard wordt deze ingesteld op FD04 (4 uur) dit is met toets up of down te wijzigen. Druk nogmaals op filter. In het display verschijnt "FS??" U kunt nu de tijd in stellen van het starten van de filtercyclus. Voorbeeld het is 14:30 en u wilt hem laten starten met filteren om 17:30 dan wilt u hem 3 uur uitstellen, zet hem dan op FS03 (3 uur) dit is met toets up of down te wijzigen. Druk nogmaals op filter en de spa geeft weer het standaard display. Als de spa gaat filteren geeft hij een symbool aan in het display .  
Econo Met de druktoets "Econo" kunt u uw tijd verleggen om te verwarmen, dit is interessant bij nachtstroommeters. Stel de nachtstroom loopt van 21:00 tot 7:00 en u wilt niet dat de spa zich verwarmt in de tijd van 7.00 uur s'-ochtends tot 21.00 uur s'-avonds. Druk dan op de druktoets econo. In het display verschijnt "ED??" Voer hier de start tijd waarin de spa niet mag verwarmen. In ons voorbeeld betekent dit: ED07. Druk nu nogmaals op econo. In het display verschijnt "ES??" Hier kunt u instellen wanneer de spa wel mag beginnen met verwarmen. In ons voorbeeld willen we de spa om 21.00 uur laten beginnen met verwarmen dus stellen we ES21 in. Wanneer we nogmaals op Econo drukken is het programma ingesteld. Er verschijnt econo of een symbool in het display als deze actief is.
ProgMet de druktoets "Prog"stelt u de tijd in. Houd prog voor 5 seconden ingedrukt en de uren aanduiding begint te knipperen, met up en down kunt u de tijd verzetten. AM staat voor 's-morgens PM staat voor 's-middags. Allereerst beginnen de uren te knipperen, bij het nogmaals drukken op de prog druktoets gaan de minuten knipperen. Deze zijn ook weer met up en down op de juiste tijd zijn in te stellen. Als u voor de derde keer op Prog druk is de tijd ingesteld.

Vastzetten van instellingen:
Zeker met kinderen is het aan te raden om uw instellingen vast te zetten. Dit kunt u doen door de druktoets econo 5 seconden ingedrukt te houden tot u in het venster LocP ziet staan. Nu kunt u de temperatuur en filtering instellingen niet meer wijzigen er verschijnd LocP in het display als u een toets indrukt, wel blijven pompen en verlichting dienbaar. Wilt u uw instellingen veranderen houd dan weer druktoets econo 5 seconden ingedrukt tot Uloc in het display verschijnt.
   
Omdraaien display uitlezing: Houdt light voor 5 seconden ingedrukt en het display draait om. Het graden teken verdwijnt in het display. Om het terug te zetten houdt u light voor 5 seconden ingedrukt. 
Extra filtering: Om na een intensief gebruik van uw spa extra te filteren kunt u pomp 1 voor 45 minuten op hoge snelheid laten filteren, druk pomp1 voor 5 seconden in tot er BOO in het display verschijnt. 
Automatisch verwarmen: Als de temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur warmt de spa zich automatisch op dit is te zien in het display, er verschijnd een teken (2 gebogen lijnen). 
Automatisch afslaan pompen: Pompen hebben een ingebouwde timer en zullen schakelen zichzelf uit als ze 2 uur in de lage snelheid aaneen staan te draaien of na 20 minuten in hoge snelheid. 

Wanneer bellen (06-53408061)
- Als de temperatuur 40 graden of hoger aangeeft. (ga niet in de spa i.v.m. oververhitting van uw lichaam)

- Als het display 3 knipperende punten geeft.